Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. У благодійному концерті єпархії взяли участь діти Президента України

6 квітня у Запоріжжі під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко відбувся благодійний концерт у підтримку проекту Запорізької єпархії «Любов милосердствує».

У заході прийняли участь Академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії, дитячо-юнацький симфонічний оркестр Запорізької єпархії та діти голови держави: Олександра, Євгенія і Михаїл.

Діти спільно виконали твори Чайковського, Скорика, Бізе та Шопена

«Діти нашого дитячо-юнацького симфонічного оркестру одного разу побачили по телевізору, як діти Петра Олексійовича та Марини Анатоліївни давали благодійний концерт. І звернулися до мене: «Владика, як було б добре, якщо б ці діти до нас приїхали та взяли участь в нашому благодійному проекті «Любов милосердствує», – розповідає архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука. – Я звернувся до Марини Анатоліївни – вона не відмовила, і сьогодні ми її зустрічаємо тут у Запоріжжі».

Дружина Президента в свою чергу зазначала, що намагається підтримати усі проекти допомоги нужденним. «Приємно, що саме діти були ініціаторами проекту. Україна має велике майбутнє з таким поколінням», – сказала Марина Порошенко.

Свою підримку на користь благодійних проекту та концерту висловив голова Запорізької ОДА Григорій Самардак, який також відвідав захід.

Як зазначають в єпархії метою концерту був збір коштів на придбання кардіологічного обладнання та мобільного рентген-апарату для Запорізької обласної дитячої лікарні.

За словами архієпископа Луки всього за п’ять років існування проекту «Любов милосердствує», в рамках якого проходив благодійний концерт, було зібрано на допомогу нужденним та хворим більш ніж 4 млн. грн.

За матеріалами офіційного сайту Запорізької єпархії