Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. В селі Бистрик усім миром зводять новий храм

У селі Бистрику триває зведення нового храму. Тамтешні мешканці старших поколінь пам’ятають стареньку дерев’яну церкву, побудовану в XVII столітті і зруйновану в роки радянської влади, в середині 80-х. Згодом її розташували в пристосованому приміщенні. В недалекому майбутньому перед очима православних постане новий храм – невеликий, але мальовничий і затишний.

Прихожани Свято-Іллінської церкви з нетерпінням чекають того дня, коли можна буде прийти на службу Божу вже у нове приміщення храму, який зводиться на місці колишнього. Поруч триває будівництво маленької дзвіниці. Внутрішні і зовнішні роботи проводять усім миром: віруючі допомагають хто чим може: і коштами, і своєю працею. За підтримки місцевої влади на чолі з сільським головою Світланою Барановською храм змінюється на очах. Вся родина очільниці села приєдналася до Богоугодної справи. Незважаючи на труднощі сьогодення і важкі випробування, що випали на долю нашої країни, настоятель Свято-Іллінської церкви протоієрей Владислав Асафов зумів згуртувати прихожан і знайти помічників, щоби втілити в життя добрий задум побудувати новий храм. До спільної праці долучилися і бійці, які повернулися із зони АТО. Зокрема, раб Божий Олександр, котрий, отримавши поранення, приїхав на рідну Бердичівщину. Свого часу він брав участь у спорудженні каплиці в ім’я Святого Великомученика Георгія Побідоносця на території 26-ої Бердичівської артилерійської бригади. До речі, саме художники з військової частини будуть здійснювати настінний розпис Свято-Іллінського храму в с. Бистрику. Як повідомив настоятель церкви протоієрей Владислав Асафов, підготовчі роботи почнуться після Великодня.

За відповідальну та святу справу взялися і військовослужбовці, і трудівники села. Церковна громада допомагає годувати будівельників – наших земляків- захисників, які воювали на Сході України, люди постійно підносять до Бога свої молитви за них. Бистричани прагнуть підтримати оборонців Вітчизни, котрі продовжують гідно виконувати свій священний обов’язок: передають хлопцям картоплю та інші продукти харчування. І постійно моляться за мир та спокій в нашій країні, за припинення ворожнечі і кровопролиття, за синів та батьків, яких чекають і дорослі, і малі…

В лютому мешканці Бердичівщини попрощалися з 43-річним Сергієм Ковтуном, котрий героїчно загинув під Волновахою, захищаючи єдність та незалежність України. Жителі Бистрика всім селом проводжали в останню путь свого земляка, молодшого сержанта 10-го батальйону територіальної оборони, батька двох дітей… Біль утрати ще більше згуртував людей…

У нелегкий час відроджується духовність на землі Бистрицькій. Кажуть, що Сам Господь благословляє тих, котрі зводять храми. Нині з Божою поміччю будівничі закінчили штукатурити церкву і всередині, і зовні. Також замінили вікна, виготовили нові двері. Продовжується подальше облаштування храму, тривають роботи всередині дзвіниці.

Протоієрей Владислав Асафов щиро дякує всім молитовникам цієї справи, всім небайдужим людям, а також – жертводавцям: «Нехай Господь благословить усіх вас і воздасть сторицею вам та вашим родинам! Нехай настануть мир і злагода у нашій країні!»

Прес-служба Житомирської єпархії.