Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулась нарада з підготовки заходів щодо вшанування пам’яті святого князя Володимира

Секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко та керівник єпархіального відділу по зв’язках із громадськістю та представниками влади протоієрей Валерій Швець взяли участь у засіданні оргкомітету з підготовки та проведення заходів щодо вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України, яке відбулося 24 березня у Вінницький обласній державній адміністрації.

Оргкомітет на чолі з заступника голови обласної адміністрації Ігорем Івасюком обговорив запропонований план заходів, який включає проведення тематичних виставок, бібліотечних заходів, конкурсів, перегляд телефільмів, проведення бесід і уроків, організацію паломницьких поїздок тощо. Серед центральних заходів, якими Вінниччина відзначатиме 1000-ліття з дня преставлення рівноапостольного князя Володимира, стане пам’ятна академія «Володимир Великий – творець європейської держави Руси –України». Оргкомітет визначив дату проведення пам’ятної академії – 24 липня. Дата проведення інших заходів уточнюється.

Представники Вінницької єпархії взяли активну участь у обговоренні програми заходів. Зокрема секретар єпархії запропонував додати до основного переліку проведення виставок «Подільська православна ікона» та «Одяг і озброєння давньоруського воїна часів Володимира Великого (реконструкція)) на базі приватної православної гімназії святителя Миколая (при Хрестовоздвиженському храмі м. Вінниці). Була також висловлена пропозиція поєднати єпархіальний захід – хресну ходу з іконою святого рівноапостольного князя Володимира з часткою його мощей, який проходитиме у Вінницькій єпархії у квітні-травні, зі світськими заходами у районних центрах. Було вирішено погодити дане питання у робочому порядку, як і питання затвердження концертної програми пам’ятної академії.

У роботі оргкомітету взяли участь керівники та представники управлінь облдержадміністрації та представники конфесій – члени обласної Ради Церков та релігійних організацій.

Прес-служба Вінницької єпархії