Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІЗРАЇЛЬ. Єпископ Обухівський Іона очолив делегацію православної молоді на XVI Міжнародному фестивалі «Браття»

З 2 по 9 лютого 2015 року на Святій Землі проходив XVI Міжнародний православний молодіжний фестиваль «Браття».

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія делегацію православної молоді з України очолив голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона.

Подорож почалася зі святих місць Галілеї — батьківщини Спасителя. Учасники фестивалю відвідали міста: Назарет, Капернаум, Кану Галілейську; зійшли на гору Фавор, побували на місці примноження хлібів і риб, здійснили прогулянку човнами по Генісаретському озеру.

Потім фестиваль рушив на південь Ізраїля — до Іудеї. Молодь відвідала храм Різдва Христового у Віфлеємі, монастир св. Сави Освяченого, монастир преподобного Герасима Йорданського.

В Єруcалімі відбулася зустріч учасників фестивалю з Патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ. Потім паломники побували біля ріки Йордан, а в суботу разом помолилися за Божественною літургією в храмі святої Фотинії самарянки на місці колодязя Якова в місті Наблус .

Окремий день був присвячений поклонінню святиням Єрусалима. Молоді люди побували в храмі святої Марії Магдалини в Гефсиманії, де вклонилися мощам преподобномучениці великої княгині Єлисавети та інокині Варвари, пройшли Хресним шляхом Спасителя, вклонилися Гробу Господньому і Гологофі.

У ніч на неділю, 8 лютого, всі учасники молилися за Літургією біля Гробу Господнього. Архієреєві Єрусалимської Церкви співслужив єпископ Обухівський Іона і духовенство, присутнє на фестивалі. За богослужінням учаники фестивалю причастилися Святих Христових Таїн та піднесли особливі молитви за мир в Україні.

Символічно, що загальна кількість учасників цього року збіглася з числом риб, спійманих апостолами при явленні їм воскреслого Христа — «сто і п’ятдесят і три».

Інформаційна довідка: Фестиваль «Браття» проводиться з 2005 року на території України, Росії та Білорусі в літній і зимовий час, зазвичай приймаючи до дев’ятисот учасників. Програма фестивалю — паломництво, духовні бесіди зі священиками, знайомство з братами по вірі і по духу.