Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Митрополит Софроній прирівняв зазіхання на православ’я уніатів і розкольників з діями більшовицьких безбожників

8 лютого, у Неділю про блудного сина та день пам’яті Святих новомучеників та сповідників Руських, митрополит Черкаський і Канівський Софроній разом із кліриками відслужив Божественну Літургію у Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста.

Після Євангельського читання владика звернувся до вірних із словом повчання, в якому висвітлив тему сьогоднішньої пртичі про блудного сина, а також висвітлив подвиг нових мучеників та сповідників за Христа, порівнявши часи відкритого богоборництва з теперішніми часами, прикритого національною ідеєю уніатами та розкольниками, які продовжують воювати з Богом, бажаючи побудувати Церкву без Бога, Православ’я без Христа.
За Божественною літургією було звершено ієрейськуа хіротонію над дияконом Олександром Гоцкалюком, після якої молодий священик буде продовжувати ставленицьку практику, звершуючи богослужіння та треби в кафедральному соборі, яка була розпочата тиждень тому опісля дияконської хіротонії. Після Святого Причастя владика вручив новому священику Святу просфору та дав батьківську архіпастирську настанову. Після відпусту молодий ієрей давав вірянам для поклоніння святий Хрест, приймаючи теплі поздоровлення від кліриків храму та прихожан.