Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАКАРІВ. Прес-секретар вікаріатства відвідав соціальні заклади району

13 лютого за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) зустрівся з головою Макарівської районної ради Олександром Шутуном.

Речник вікаріатства і голова районної ради обговорили питання щодо поглибленої соціальної та волонтерської роботи в Макарівському районі, яка звершується представниками соціальних установ Макарівщини спільно зі священнослужителями вікаріатства.

Напередодні архімандрит Філарет разом зі співробітниками відділу соціально-благодійницького служіння Бишівського благочиння відвідав усі соціальні заклади Макарівського району.

 

Зокрема благодійники побували в Стаціонарному відділенні для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян Макарівського району с. Грузьке, відвідали Макарівський районний центр соціальної підтримки дітей та сімей «Промінь надії» (смт Макарів) та Центр соціально-психологічної реабілітації дітей с. Копилів.

Усім соціальним закладам перед Масляним тижнем було передано у великій кількості молочні продукти, надані черкаським підприємством «Звенигора».

Наразі в соціальному центрі в Копилові перебувають дві багатодітні сім’ї вимушених переселенців з Луганської області: в одній виховується дев’ятеро дітей, в іншій — п’ятеро. Обговоривши з керівником закладу Ігорем Філіпповим усе, що стосується потреб цих людей, архімандрит Філарет зазначив, що їм буде надаватися адресна допомога за участю як православних парафій Макарівського вікаріатства, так і парафій Німеччини та Італії, зокрема православної громади м. Мілан, яку очолює архімандрит Амвросій (Макар).

У центрі «Промінь надії» відбулася також зустріч із самотніми мамами, які перебувають тут. Їм було надано необхідну матеріальну допомогу.

Отець Філарет розповів про прийдешні православні свята та провів духовну бесіду з керівниками, працівниками та мешканцями закладів. Скрізь було вознесено молитву за мир в Україні. Священнослужитель наголосив на необхідності в наш непростий час в першу чергу сподіватися на Бога та докладати зусиль для того, щоб, змінюючи себе, ми сприяли позитивній зміні нашого суспільства.

Усі маленькі мешканці дитячих соціальних закладів отримали солодкі подарунки.

Також раніше відбулася зустріч речника Макарівського вікаріатства з Головою правління Київського обласного фонду милосердя і здоров’я Київської обласної державної адміністрації Галиною Єкименковою.

Було обговорено питання щодо подальшого надання допомоги пораненим військовослужбовцям та вимушеним переселенцям зі сходу України.

 

makariv-vikar.kiev.ua