Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Єпархія продовжує духовну і матеріальну опіку над онкохворими

«Що зробили ви одному з менших цих – Мені ви зробили», – сказав Господь. Відвідати хворого, полегшити його страждання є однією із важливих справ християнського милосердя, тим більше що на тілесний недуг може захворіти кожен. Вже не перший рік Волинська єпархія провадить активну співпрацю із Благодійним Фондом «СТОПРАК», спільно реалізовуючи різноманітні благодійні заходи спрямовані на допомогу онкохворим, особливо хворим на цей важкий недуг дітям. Так, зокрема, священнослужителі і віруючі вже не перший рік збирають кошти для допомоги онкохворим – лише за останні роки було зібрано кілька сотень тисяч гривень

Про подальшу співпрацю йшла мова під час зустрічі, яку за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта провели із президентом БФ «СТОПРАК» Марією Адамчук секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Священнослужителі переказали благословення і вітання від митрополита Луцького та Волинського Ніфонта. Голова Інформаційно-просвітницького відділу та зазначив, що Церква ніколи не стоїть осторонь проблем дітей, особливо хворих та тих, які найбільше потребують допомоги. І головною метою благодійних акцій є не лише збір коштів, а привернення уваги громадськості до гострих соціальних проблем – сирітства, онкологічних захворювань тощо.

Були обговорені і плани проведення спільних благодійних акцій упродовж цього року.

До слова, з 2003 року 15 лютого  у світі офіційно вважається  Всесвітнім днем онкохворої дитини. Отож під час проповіді на Божественній Літургії у Свято-Покровському кафедральному храмі в день Стрітення Господнього голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук також закликав вірян молитовно та добрими справами підтримувати хворих на цей важкий недуг дітлахів, а також громадські організації, які ними опікуються.