Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Рожище попрощалося з загиблим в зоні АТО земляком

28 січня під час проведення антитерористичної операції біля міста Лисичанська на Сході України загинув мешканець міста Рожища Олександр Плоцедим, 1994 року народження.

Тисячі людей зібралося 30 січня, що попрощатися із 20-річним героєм. Не залишилися осторонь і духовенство району. Чотирнадцять священиків на чолі із благочинним Рожищенської округи протоієреєм Петром Іваничко звершили чин похорону.

Спочатку було відслужено літію у батьківському домі загиблого. Далі тіло вбитого воїна  на руках пронесли живим коридором, який створили  школярі та жителі, до районного Дому «Просвіти». З Захисником Вітчизни прощалися не лише рожищани, але й мешканці району.

В районному Домі “Просвіта” відбулося відспівування молодого Героя, яке супроводжувалося співом двох хорів: мішаного хору Свято-Михайлівського храму міста Рожище та хору священиків благочиння. У своєму слові отець благочинний зазначив, що Олександр виконав одну із найбільших заповідей – заповідь любові, виконання якої є проявом жертовності заради своїх ближніх, а також заповідь за яку Христос Спаситель обіцяв винагороду.

Опісля домовину із загиблим було занесено на кладовище. Священики проспівали “Вічну пам’ять”, присутні ж не могли стримати сліз…