Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. В єпархії провели «Козацькі забави» для дітей з особливими потребами

29 січня Свято-Успенський духовно-просвітницький центр спільно з викладачами фізичної культури  «Спеціалізованої школи №1 м. Кіровоград» провели «Козацькі забави» для дітей з особливими потребами.

Це традиційні спортивні змагання, які щороку проводяться для дітей школи аби, таким чином, ознайомити їх з традиціями козацького роду.

Участь у чергових «Козацьких забавах» взяли учні 2-4 класів. В ході змагань дітвора активно здійснювала стрибки у мішках, перевіряла себе на влучність, швидкість і креативність. Капітани команд «у битві» між собою повинні були швидко і акуратно вдягнутися в український костюм. А на завершення команди перевірили свої сили у перетягуванні канату. Загалом, свято пройшло прекрасно і діти отримали багато хороших вражень.

В кінці спортивного свята «Козацькі забави» заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру ієрей Іоанн Шемедюк подякував дітям за активну участь, старання отримати перемогу та злагодженість дій у командах. Священик, також, нагадав дітям життя козаків і їх цінності, зокрема, підкресливши їх   живу віру в Бога, особливе шанування Божої Матері та постійне відвідування храму Господнього. «Тому ми повинні брати приклад з козаків не лише у мужності, сміливості, чесності, але й у духовності їх життя» ─ зазначив священик  Іоанн Шемедюк. Після цього команди за старанність і наполегливість отримали подарунки: фрукти і солодощі.