Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Відійшов до Господа клірик єпархії Василій Бодак

11 лютого о 7 годині ранку в Олександро-Невському приділі храму вмч. Димитрія Солунського смт. Завалля звершувалась Заупокійна Божественна Літургія, після чого відбулося відспівування спочилого у Господі почесного настоятеля цього храму митрофорного протоієрея Василія Бодака. Протоієрей Василій був настоятелем Свято-Димитріївської парафії у смт. Заваллі з 1993 по 2012 рр. За цей час зі старого приміщення колишнього магазину, яке слугувало віруючим як домовий храм, було облаштовано церкву в ім’я вмч. Димитрія Солунського. Потім із 2003 року розпочалося будівництво нового великого храму (в центрі міста) цокольний приділ якого планується освятити в честь Благовірного князя Олександра Невського. На сучасному етапі робіт будівлю майбутнього храму зведено до підкупольників. З 2012 року прот. Василій став кліриком цього ж храму, куди настоятелем було призначено його сина священника Михаїла Бодака, проте отець Василій і далі був будівничим внутрішнього духовного життя парафії.

Після важкої хвороби 10 лютого о 5 годині ранку перестало битися його серце. Протягом доби не припинявся потік віруючих, які спішили у храм до тіла настоятеля, для того, аби, прощаючись, останній раз просити його благословення. Літургію у день погребіння очолив благочинний Гайворонського округу протоієрей Олександр Миронов. Йому співслужили священики району та гості із Миколаївської та Балтської єпархій. Проповідь про життєвий подвиг служіння о. Василія розповів прот. Олександр Бадіон. Після Богослужіння чин відспівування очолив благочинний прот. Олександр Миронов, який перед цим зачитав Слово співчуття Архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа.

Численний люд (понад 1000 чоловік) останній раз хресною ходою пройшли навколо храму з тілом улюбленого батюшки. Виконуючи його останню волю, отця Василія поховали на території храму біля вівтаря. За більше аніж 20 років служіння на своїй парафії отець Василій згуртував велику православну родину, яка є свідченням його вірного у Бозі життя. Митрополит Антоній Сурожзький говорить: «Для того аби увійти у приділ вічності, потрібно мати свідка життя…» Вічна пам’ять протоієрею Василію!