Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Софії Київській відбулась презентація книги про видатного авіаконструктора ХХ-го сторіччя І.І. Сікорського

30 січня у Національному заповіднику «Софія Київська», в Будинку митрополита відбулась презентація книги під назвою «ІГОР СІКОРСЬКИЙ. Від Києва до Коннектикута — від Неба до Небес» видавництва «АДЕФ-Україна».

На заході були присутні представники творчої, наукової й політичної еліти України, духовенство, громадські діячі та журналісти.

Серед почесних гостей на презентації були екс-президенти України Л. М. Кравчук та Л. Д. Кучма, відомий науковець, академік, директор Інституту археології НАНУ П. П. Толочко, президент-генеральний конструктор ДП «Антонов» Д. С. Ківа та інші.

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у заході взяли голова Інформаційно-просвітницького відділу Київської митрополії єпископ Васильківський Миколай та голова Педагогічного товариства Української Православної Церкви протоієрей Анатолій Затовський.

 

Презентуючи книгу, її упорядник Ігор Шпак розповів присутнім, що отець Анатолій Затовський був ініціатором і натхненником цього унікального проекту.

У книзі докладно і талановито подано ретроспективу київського, петербурзького та американського етапів життя і діяльності І.І. Сікорського — відомого авіаконструктора цілого покоління вертольотів. Ця унікальна монографія дає можливість читачеві повною мірою відчути складний шлях відомого українця до досягнення життєвої мети.

У виступах учасників презентації книги, зокрема екс-президентів України Л. М. Кравчука, Л. Д. Кучми, академіка П. П. Толочко та інших, було надано високу оцінку всесвітньому генію авіа-будівництва Ігорю Івановичу Сікорському, одному з кращих синів України.

У своєму слові, преосвященний Миколай відзначив, що у особистості Ігоря Сікорського поєднано таланти авіаконструктора та філософа-богослова, глибоко віруючої православної людини. Виходець з родини духовенства, він життям своїм поєднував духовність та науку. Цілком закономірно те, відзначив владика, що книга про життя та спадок цієї людини побачила світ за благословенням та з ініціативи відомого київського священика отця Анатолія Затовського.

На завершення презентації заступнику голови Київської державної адміністрації Ігорю Федоренко було передано звернення до голови КМДА В. В. Кличка від імені трьох екс-президентів України та інтелектуальної еліти держави щодо передачі будинку, де жив Ігор Сікорський від народження (вул. Ярославів Вал, 15Б), в якості філії музею Києва, а також пропозицію найменувати Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) ім’ям Ігоря Сікорського.

 

Прес-служба Київської митрополії