Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив заупокійну літію за всіма загиблими

21 лютого, у день річниці подій на Київському Майдані, в храмі Антонія і Феодосія Печерських у Києво-Печерській Лаврі було звершено заупокійну літію за всіма загиблими в результаті кривавого протистояння. Заупокійне богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Перед початком літії Його Блаженство звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом.

«Духовний обов’язок любові і співчуття зібрав нас сьогодні у Києві, в серці Православ’я на українській землі – святій Києво-Печерській Лаврі, щоб помолитися Богу за тих синів і дочок Батьківщини, життя яких трагічно перервалося внаслідок жорстокого суспільного конфлікту, відлік якого розпочався рік тому, — звернувся до всіх присутніх Його Блаженство. — Ми молимось, щоб Господь упокоїв їхні душі в оселях праведних; ця сотня стала початком цілого моря жертв на Донбасі. Кров наших братів і сестер волає до неба за мир у нашій державі».

Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарії Київської Митрополії єпископи Макарівський Іларій, Боярський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан і Васильківський Миколай. На соборну молитву за упокій душ загиблих зібралися благочинні Києва, численне духовенство, студенти Київських духовних шкіл та вірні.