Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ звершив читання другої частини Великого покаянного канону у Свято-Покровському монастирі

24 лютого, у другий день Великого посту, за великим повечір’ям у Миколаївському соборі Свято-Покровського жіночого монастиря міста Києва Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив читання другої частини Великого покаянного канону Андрія Критського.

Після читання Його Блаженство звернувся до пастви із проповіддю про особливості дотримання християнами душевного і тілесного посту. «До тілесного посту, тобто до утримання від вживання скоромної їжі, треба додати і духовний піст, — зазначив Предстоятель, — а він полягає в тому, що людина заохочує себе до молитви та намагається втримати свої думки і почуття в рамках Божественного закону». Якщо якийсь помисел відводить людину від цього закону, то, за словами Блаженнішого владики, «голіруч його не візьмеш; такий помисел підкорюється тільки молитвою та смиренням».

По завершенні проповіді Його Блаженство благословив сестер та прихожан монастиря і побажав усім під час Великого посту зібрати якнайбільше цих спасительних якостей.