Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній прийняв делегацію Волинської єпархії

2 лютого за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, делегація священнослужителів Волинської єпархії у складі секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, голови Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука та викладача ВДС і регента семінарського хору протоієрея Петра Муляра здійснила поїздку до Києва.
У Києві волинські священики мали зустріч із керуючим справами Української Православної Церкви митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм (Паканичем) під час якої були обговорені актуальні питання церковного життя. Так, як повідомив владика Антоній, Предстоятель нашої Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій дав своє Предстоятельське благословення на місійну поїздку священиків Волинської єпархії на Донеччину. Там клірики Волинської єпархії відвідають сиротинці, які опинились в зоні АТО, надавши їм благодійну і пастирську допомогу.
Священики Волинської єпархії розповіли керуючому справами нашої Церкви про життя та церковне служіння Волинської єпархії. Зокрема, про участь хорів нашої єпархії у щорічному благодійному телемарафоні «Бог багатий милосердям». 21-й різдвяний Благодійний концерт, під час якого було зібрано 300 тисяч гривень для потреб дітей –сиріт, у тому числі тих, чиї батьки загинули у зоні АТО, захищаючи Незалежність і територіальну цілісність України. Як зауважив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, на потреби української армії Волинська єпархія спрямувала вже більше мільйона гривень. Здійснюється особлива духовна і матеріальна опіка над родинами загиблих у зоні АТО волинян, так зокрема це 8 родин волинських правоохоронців.
Торкаючись різноманітних питань релігійного життя Волині, священики Волинської єпархії зауважили, що в краї вдалося не допустити порушення міжконфесійного миру, і хоча поодинокі випадки захоплення храмів канонічної УПЦ розкольниками мали місце, в цілому ситуація лишається стабільною. За словами волинських священиків влада Волинської області та правоохоронні органи роблять, у свою чергу, все щоб не допустити порушення на Волині міжконфесійного миру.
У ході зустрічі священнослужителі Волинської єпархії подарували владиці Антонію факсимільну копію Луцького Псалтиря XIV століття. Розповіли вони також і про видання у єпархії букварика для незрячих.
Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зазначив, що у багатьох аспектах церковного життя Волинська єпархія є показовою. Адже священнослужителі та віряни древньої Волинської єпархії беруть участь у реалізації багатьох місіонерських, благодійних та соціальних проектів. Активною є, що важливо, православна молодь єпархії, церковне життя висвітлюється у медіа-просторі. Владика особливо відмітив роботу Інформаційно-просвітницького, соціального, молодіжного та інших відділів Волинської єпархії.
Священнослужителі – учасники делегації також повідомили, що незабаром у Волинській єпархії побачить світ ще одне факсимільне видання