Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій прийняв у своїй резиденції представників Волинської єпархії

5  лютого Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв делегацію Волинської єпархії у складі секретаря єпархії протоієрея Миколая Бондарука та голови Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука., які з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта цими днями здійснили поїздку да Донецької єпархії де відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру де нині перебувають і  діти-сиріти, що втратили батьків в часі війни, а також провели перемовини щодо визволення військовополонених українських воїнів.

Священики Волинської єпархії розповіли Предстоятелю про життя та церковне служіння Волинської єпархії. Зокрема, про участь хорів нашої єпархії у щорічному благодійному телемарафоні «Бог багатий милосердям». 21-й різдвяний Благодійний концерт, під час якого було зібрано 300 тисяч гривень для потреб дітей –сиріт, у тому числі тих, чиї батьки загинули у зоні АТО, захищаючи Незалежність і територіальну цілісність України. Як зауважив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, на потреби української армії Волинська єпархія спрямувала вже більше мільйона гривень. Здійснюється особлива духовна і матеріальна опіка над родинами загиблих у зоні АТО волинян, так зокрема це 8 родин волинських правоохоронців.

Отці Миколай Бондарук та Валентин Марчук також розповіли Блаженнішому, що для потреб Свято-Успенської Святогірської Лаври та сиротинців Донеччини вони привезли понад 100 тисяч гривень. Волинські священики також  зауважили, що на потреби інтернатів Донеччини було спрямовано частину коштів, зібраних під час 21-го Різдвяного благодійного  концерту. Загалом у царині допомоги дітям – сиротам що втратили батьків під час війни на сході України, родинам загиблих  буде налагоджена і співпраця між Волинською і Донецькою єпархіями нашої Церкви.

Розповіли волинські священики і про те, що, перебуваючи на Донеччині, вони  провели перемовини щодо визволення військовополонених волинян. Зауважили, що перед Новим роком завдяки священикам Української Православної Церкви були визволені з полону сепаратистів українські військовополонені. Перед Різдвом священики Мар’янівського благочиння Волинської єпархії визволили полоненого-волинянина. Священик Волинської єпархії також днями привіз до Луцького госпіталю визволеного  з полону пораненого “кіборга“

У свою чергу Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відзначив високий рівень церковного життя Волинської єпархії. Адже священнослужителі та віряни цієї древньої єпархії беруть участь у реалізації багатьох місіонерських,  благодійних та соціальних проектів. Активною є, що важливо, православна молодь єпархії, церковне життя висвітлюється у медіа-просторі. Блаженніший особливо відмітив роботу Інформаційно-просвітницького, соціального, молодіжного та інших відділів Волинської єпархії.

Предстоятель нашої Церкви також дав своє благословення на подальшу реалізацію благодійних, місіонерських та соціальних проектів Волинської єпархії, а також на служіння у напрямку визволення з полону українських військових, поверненню їх у родини.

Блаженніший Митрополит  Київський і всієї України Онуфрій також привітав із 36-річчям  голову Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука. Предстоятель подарував священику ікону у благословення. «Господь Своїм Промислом сподобив вас, отче Валентине, побувати в день вашого народження у двох Свято-Успенських Лаврах нашої Церкви – Києво-Печерській та Святогірській. Бажаю Божого благословення вам, вашій родині, щоб ви і надалі плідно трудились на ниві Христовій, несли своє служіння як пастир  і як голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу. Будьте і надалі такою вірною опорою митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, таким вірним помічником владики Ніфонта, яким ви є», – зауважив Предстоятель.

Священики Волинської єпархії також подарували предстоятелю нашої Церкви факсимільні видання Волинської єпархії – Луцьке Євангеліє і Луцький Псалтир XIV століття.