Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. В єпархії відбувся традиційний концерт «Світло Різдва-2015»

25 січня у Палаці культури «Металург» ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбувся традиційний концерт «Світло Різдва-2015». Організаторами заходу виступили Відділ релігійної освіти та катехізації Криворізької єпархії та Духовно-просвітницький центр Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Кривого Рогу за сприяння управлінь освіти і науки, культури і туризму виконкому Криворізької міської ради.

У фойє палацу культури увагу присутніх привернула виставка дитячих творчих робіт недільних шкіл Криворізької єпархії. Гостей свята у залі зустрів зведений хор священнослужителів єпархії, який проспівав тропар свята Різдва Христового, після чого присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у міжусобній брані на нашій землі.

З архіпастирським словом виступив Керуючий Криворізькою єпархією архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, який благословив учасників концерту і закликав усіх цінувати мир: «Немає у світі жодної сили, яка могла б перемогти Бога, бо навіть пекло не може здолати Силу Божу. І тому ми маємо віру і надію, що Господь зішле нам з неба цей бажаний мир, а ті люди, які сьогодні переживають і молитовно просять цей мир у Бога, отримають його так, як і ми з вами його сьогодні маємо. Тому будемо цінувати цей мир, будемо щодня і щохвилини цінувати наше життя, покладемо його для слави Божої, для слави ближнього і нашої України. Я вірю, що сьогодні всі ті різдвяні колядки і піснеспіви, які пролунають в залі, будуть не тільки нашими співами, але й стануть молитвою до Престолу Отця Небесного за мир на нашій землі».

Концерт розпочався композицією «Моя Україна» у виконанні зразкового художнього колективу «Театр естрадної пісні «Глорія» КПНЗ  «МПДЮТ «Горицвіт». Яскравим номером запам’яталась глядачам вокально-хореографічна композиція «Молитва за Україну» у виконанні Довгій Оксани (КПНЗ «ЦДЮТ Дзержинського району») та зразкової арт-студії «Дитячий світ».

Свої колядки глядацькому залу подарували учасники зведеного хору недільної школи храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Кривого Рогу і Молодіжного братства імені святителя Петра Могили. Концертну програму продовжили дитячі хори недільних шкіл Свято-Покровського жіночого монастиря та храму святителя Миколая Чудотворця с. Лозуватка Криворізького району, а також ансамбль «Біла лілея» недільної школи храму ікони Божої  Матері «Віднайдення загиблих».

Свій талант глядачам розкрили вихованці народного художнього колективу «Ансамбль народного танцю «Горицвіт» (КПНЗ «МПДЮТ «Горицвіт») у виступі під назвою «Аве Марія». Чудовий настрій присутнім подарували пісні у виконанні молодшого і старшого хорів недільної школи Спасо-Преображенського кафедрального собору Кривого Рогу. З чудовим різдвяним привітанням з’явились на свято вихованці недільної школи Свято-Троїцького храму міста Жовті Води та учасники молодіжного хору Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Нікополя.

Гучними оплесками зустрічали музичні композиції «Венгерський танець 5» І. Брамса та «Одинокий пастух» Дж. Ласта у виконанні вихованців недільної школи храму святителя Миколая Чудотворця м. Кривого Рогу. Учасники молодіжного хору храму Різдва Іоанна Предтечі також підготували свої чарівні пісні, після чого зі своїм яскравим виступом на сцену вийшли молодша і старша групи хору «Радонезькі дзвоники» храму преподобного Сергія Радонезького м. Кривого Рогу.

Чарівний дух Різдва Христового підтримали у залі жіночий вокальний ансамбль «Співаночки» та чоловічий вокальний ансамбль «Аніма» КВНЗ «Криворізьке обласне музичне училище». З хореографічною композицією «Хай стелиться вам доля рушниками» виступили учасники народного художнього колективу «Театр моди «Дебют» (КПНЗ «ЦПО «Зміна»). Свято завершилося фінальною піснею «Свет Рождества» у виконанні учасників всіх колективів.