Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій: Святитель Василій Великий є взірцем для наслідування

14 січня Свята Православна Церква відзначає Обрізання Господнє, а також вшановує пам’ять святителя Василія Великого, який є одним із найшановніших отців Церкви. В цей святковий день на запрошення церковної громади митрополит Анатолій, керуючий Сарненсько-Поліською єпархією, прибув до Свято-Успенського храму смт. Клесів Сарненського району Полісся, де очолив Божественну Літургію. Слід зазначити, що Свято-Успенський храм є одним із найстаровиннійших храмів Святого Полісся. За Богослужінням владиці співслужили настоятель храму протоієрей Василь Приндюк та духовенство благочиння.

У слові проповіді владика, зокрема, сказав:«Господь наш Іісус Христос є «духовна купель» в котрій ми народжуємося для життя вічного».

По закінченню святкового Богослужіння митрополит Анатолій привітав отця настоятеля – протоієрея Василія з днем Ангела, побажавши йому молитовного заступництва святителя Василія Великого, та і надалі гідно нести хрест пастирського служіння во славу Матері-Церкви. Святкове богослужіння завершилося співом колядок та щедрівок.