Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій: Божественна Літургія єднає людину з Богом, подібно тому, як Бог єднається з людиною в тайні Богоявлення

17 січня 2015 року в суботу перед Богоявленням на запрошення церковної громади Свято-Духівської парафії села Моквинські Хутори, Костопільського району Полісся, митрополит Анатолій, прибув до храму для звершення Божественної Літургії. Під час святкового Богослужіння архіпастирю співслужили настоятель храму ієрей Григорій Бакунець та духовенство єпархії. На спільну молитву зібралося багато прихожан, молодь та прочани сусідніх сіл.

Після Євангельського читання митрополит Анатолій звернувся до богомольців зі словом проповіді на тему грядущого свята Богоявлення, зокрема, сказавши: «Божественна Літургія єднає людину з Богом, подібно тому, як Бог єднається з людиною в тайні Богоявлення».

По завершенні Богослужіння владика привітав духовенство та вірян з грядущим святом Хрещення Господнього, побажавши всім допомоги Божої у житті. Божа служба закінчилася спільним співом колядок владики та духовенства з парафіянами.