Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Різдвяний молодіжний форум відбувся в Свято-Миколаївському жіночому монастирі

26 січня в Рівненському благочинні в Свято-Миколаївському жіночому монастирі відбувся різдвяний молодіжний форум.

Початок роботи із молоддю розпочався з реєстрації в неділю 25 січня, після чого молодь взяла участь в колядках, які проходили в той день в обителі. Пізно вечором відбулася зустріч з митрополитом Варфоломієм, матушкою ігуменією та гостями з Афона. Відбулася цікава розмова молоді з митрополитом та братією скита праведної Анни, що на Афоні. Піднімались питання біометричних паспортів, ставлення афонців до цього, молодь радилася як зробити правильний вибір в житті, чи одружуватися, чи приймати монашество та багато іншого.

Братія Святої Гори закликала молодь берегти Православну віру, свої традиції, особливо традиції колядок, тому, що без традицій не має і народу.

На кінець зустрічі Владика привітав молодь, побажав допомоги Божої в житті кожного, та благословив на наступний день проведення форуму.

В понеділок духовенством було відслужено молебень перед початком доброї справи, біля ікони Святого Сімейства, та мощами, які були привезені з Афону. Святині хресним ходом провели до інших єпархій, які вони ще мають відвідати.

Із вітальним словом виступив благочинний протоієрей Валерій Капітанюк, котрий привітав всіх присутніх з Різдвяними святами та початком форуму.

Під час форуму було розкрито тему розколів, починаючи з розділення на небі, закінчуючи розколами на нашій українській землі. Особливу увагу звернули на розкол «київського патріархату», який зараз по-особливому розвивається в нашій державі, збиваючи вірних з правильного шляху до спасіння. Священики, які брали участь у форумі старанно розкривали кожен свою тему, молодь задавали питання, які їх турбують. В дружньому спілкуванні пройшов день форуму.

На закінчення молодь подякувала священикам, за їхні труди, а священики в свою чергу дякували всім за увагу та любов до них.