Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. В єпархії православний кіноклуб продовжує збирати глядачів

«Надія передається…» — такий слоган має фільм, що переглянули на останньому засіданні кіноклубу, який збирається щовівторка при храмі Святого апостола Андрія Первозванного.

Кіноклуб, який очолює клірик храму Дмитро Верланов, діє вже майже рік. Протягом цього періоду члени клубу, а саме прихожани різних приходів Полтави, переглядають різні картини, вчаться визначати головні ідеї сюжетів, роблять висновки.

Атмосфера під час засідання клубу приємна і невимушена. За чашкою чаю можна обговорити картину, що переглянули, поділитися враженнями та знайти для себе щось нове. Інколи під час бесіди постають такі питання про які навіть не замислюєшся і вже наодинці із собою обмірковуєш почуте, аналізуєш та, можливо, плануєш як застосувати у житті. Особливо цікаво спостерігати за ходом думок, коли сюжет підібраний до твого настрою та періоду у житті. Тоді чекаєш — що ж у цій ситуації зробить герой.

Крім того, фільми чергуються – вітчизняні та зарубіжні, документальні та художні. Та як би там не було, сюжетні лінії обраних фільмів завжди мають духовний та моральний підтекст, спрямовують думки до Бога, змушують замислитися над Його промислом та своїми вчинками.

Що ж до останнього фільму, а саме «Листи до Бога», то він дійсно вселяє надію. Розмірковуючи про побачене, виникає питання наскільки тобі було б складно зберегти віру в Бога, зрозумівши, що ти приречений? А якщо ти втратиш все і доведеться починати із самого початку? Як знайти стимул? Фільм дає відповіді на ці питання та вчить глядачів живій вірі всупереч усьому.

Засідання кіноклубу проходять щовівторка після вечірнього богослужіння у приміщенні при Свято-Андріївському храмі за адресою вул. Сінна 3а.