Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МИКОЛАЇВ. Відповідь голови єпархіального військового відділу на публікацію сайту «Преступности.НЕТ»

Редактору інтернет-видання «Преступности.НЕТ»

24 грудня 2014 року в інтернет-виданні «Преступности.НЕТ» опублікований матеріал: «Николаевский митрополит Питирим запрещает священникам поддерживать военных в зоне АТО, — десантник». У вказанному матеріалі допущено публікацію неперевіреної, негативної та неправдивої інформації, що порочить честь і гідність єпархіального архієрея – митрополита Миколаївського і Очаківського Питирима, та дискредитує усю Церкву.

У зв’язку з цим єпархіальний відділ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, на який покладено обов’язки координації роботи з духовної опіки військослужбовців, вважає за необхідне повідомити наступне.

З благословення Правлячого Архієрея, духовенство і вірні парафій Миколаївської єпархії Української Православної Церкви духовно опікуються та допомагають військовослужбовцям Збройних Сил України та МВС, які направляються чи перебувають у зоні військових дій, а також тих, хто знаходиться на лікуванні та реабілітації. На прохання командування та за бажанням особового складу у військових частинах звершуються молитви за здоров’я, церковні таїнства, а також заупокійні молитви за загиблими. Окрім того, парафії організовують збір пожертвувань для нужд військових та їх сімей, а єпархіальний відділ веде роботу щодо можливості регулярної пастирської опіки за місцем перебування воїнів.

Усі справи милосердя духовенства та вірних, які звершуються у славу Божу і направлені на допомогу ближнім, отримують благословення і підтримку Високопреосвященнішого митрополита Миколаївського і Очаківського Питирима.

Враховуючи вищеозначене заявляємо, що викладена у матеріалі інформація щодо заборони єпархіальним архієреєм священикам духовно опікуватись військовослужбовцями не відповідає дійсності.

Вважаємо, що Ваше видання повинно надрукувати вказане спростування без змін та коментарів для того, щоб бути об’єктивним у висвітненні ситуації.

Голова єпархіального відділу
по взаємодії зі Збройними Силами
та іншими військовими формуваннями України

протоієрей Валерій Голуб