Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАКАРІВ. Відбувся фестиваль духовно-патріотичної пісні «Поговори зі мною, Душа!»

16 січня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у Всеукраїнському фестивалі авторської духовно-патріотичної пісні, присвяченому святителю Димитрію Ростовському.

Організаторами фестивалю, який відбувся у Будинку культури міста Макарів, виступають Відділ освіти Макарівської райдержадміністрації, комісія з благодійності Макарівської районної ради, Макарівська селищна рада, фолькльорно-етнографічний гурток «Дивокрай» Центру творчості дітей та юнацтва ім. святителя Димитрія Ростовського, співак і композитор Михайло Кумар, Макарівське вікаріатство.

Отець Філарет у своєму слові поздоровив усіх зі Святками, підкреслив вагомість заходу, що відбувається у Макарові — батьківщині святителя Димитрія Ростовського — та зазначив, що для християнина любов до Батьківщини завжди починається з любові до Бога та до ближніх.

Також до присутніх на святі звернулися макарівський селищний голова Олександр Іващенко, головний спеціаліст відділу освіти Ірина Волощенко, директор ЦТДЮ ім. святителя Димитрія, голова Київської обласної організації Конгресу літераторів України Ігор Годенков, поетеса, член-кореспондент Всеукраїнської академії культурної спадщини українського козацтва Паша Гран, композитор, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Віктор Степурко.

Цього року у фестивалі взяли участь більше 20 колективів, серед них — хорові колективи парафій Макарівського та Бишівського благочинь. На заході виступили виконавці з Макарова та Макарівського району, з Київської області, а також священнослужителі та представники парафій Овруцької та Житомирської єпархій УПЦ.

Гостями фестивалю стали вихованці музичної школи Макарова та вокально-хорові колективи територіальних громад Київщини.

Члени журі, почесним головою якого є єпископ Макарівський Іларій, відзначили високий рівень фестивалю. Було представлено номінації «соліст», «дует», «ансамбль-хор», «автор музики», «автор слів».

Наприкінці заходу як виконавці, так і гості та глядачі отримали святкові подарунки, що були підготовлені комісією з благодійництва Бишівського та Макарівського благочинь.

 

makariv-vikar.kiev.ua