Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Парафіяни єпархії відправили черговий вантаж з допомогою військовим

«Їду, бо бійці чекають і духовного слова і матеріальної підтримки» – каже настоятель Свято-Успенського храму у селі Оконськ протоієрей Олександр Лановий, який у волонтерських поїздках побував на сході України вже майже десять разів.

Нещодавно отець Олександр повернувся з поїздки на схід України, де відвідав на блокпостах у Луганській та Донецькій областях волинських правоохоронців. А загалом він возив гуманітарні вантажі для українських військових вже вісім разів. Повезе і допомогу, зібрану вірними Української православної церкви, які належать до парафій у селах Костюхнівка. Велика Ведмежка та Цміни. Загалом же допомогу збирали, крім цих сіл, і у Малій Ведмежці. Підцаревичах, Колодіях, Вовчецьку. Тільки теплого одягу, розказує священик із Великох Ведмежки отець Юрій Приведенець, зібрали повний бус. Парафіяни не вперше жертвують на українську армію, і роблять це, як кажуть отці Олександр та Юрій, з великою щирістю. Крім грошей, на які закуповували необхідну амуніцію, селяни виконували і конкретні замовлення військових: купували цепи, круги для бензопил, газові грілки, мило та інші засоби гігієни.

Територію, де ведуться бойові дії, і де  цілісність України відстоюють наші військові, отець Олексанлр Лановий знає вже дуже добре.       Його так само знають у багатьох підрозділах, не тільки там, де воюють волиняни. Каже, що бійцям потрібна не тільки матеріальна підтримка, а й дуже потрібне слово духовне. Щоразу обіцяє своїй матушці, що на схід поїде вже в останній раз, адже такі волонтерські поїздки таки небезпечні. Проте коли бачить, як під час його богослужінь чоловіки, биті і обстріляні, як кажуть, війною, плачуть, просять у Бога милості й миру для України, то не може не їхати знову.

Наталія МАЛІМОН