Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Священик окропив Йорданською водою вихованців військового Криворізького ліцею.

29 січня на запрошення директора Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Козлова Г.О. та за благословенням архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема, священик єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, настоятель храму святої рівноапостольної Марії Магдалини ієрей Олександр Лєсков відвідав навчальний заклад, також відомий як «Суворівське училище».

У присутності викладачів та ліцеїстів священик відслужив молебень, після чого окропив всі приміщення ліцею хрещенською водою. У повчальному слові отець Олександр розповів про значення свят Різдва та Хрещення Господнього, благословив учнів та вчителів і побажав їм успіхів у навчанні.

* * *

Криворізький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою був заснований в 1987 році. Розташований за адресою вул. Отто Брозовського, 81. В ліцеї навчаються більше 300 юнаків, які знаходяться в установі цілодобово. Щорічно близько 85% випускників вступає до вищих навчальних закладів країни, поповнюючи ряди студентів та курсантів профільних навчальних закладів Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також МВС і Міноборони.

В навчальному закладі приділяють посилену увагу не тільки фізичній та військово-патріотичній підготовці своїх вихованців, а й питанням безпечної життєдіяльності, навичкам і вмінням діяти в умовах техногенних або природних негараздів.

Для забезпечення профілю навчання в ліцеї обладнані спортивний та борцівський зали, 2 тренажерних зали, зали для заняття тенісом і боксом, гімнастичний спортивний майданчик, 2 майданчики для міні-футболу, тир та плац. Також є два комп’ютерних класи та лінгафонний кабінет.

Щочетверга заклад відвідує священик, який проводить повчальні духовні бесіди з майбутніми рятівниками, правоохоронцями та захисниками Вітчизни.