Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив літургію в Іонінському монастирі в день шанування його засновника

22 січня , в день пам’яті преподобного Іони Київського, засновника Свято-Троїцького монастиря, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України звершив Божественну літургію в обителі преподобного. Перед початком літургії Його Блаженство вклонився мощам преподобного Іони, які спочивають в усипальниці під Свято-Троїцьким храмом.

Предстоятелю співслужили: архієпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, намісник обителі єпископ Обухівський Іона, а також духовенство та гості монастиря у священному сані.

Під час Малого входу Блаженніший Митрополит Онуфрій удостоїв церковних відзнак братію монастиря та представників київського духовенства.

Після читання Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словами проповіді. Згадуючи історію Різдва Христового та Богоявлення, Предстоятель наголосив, що тільки віруюча людина може скористатись безцінними дарами, які приніс Христос на землю. Тільки з вірою в Бога кожен має можливість стати сильнішим і перемогти силу диявольську. Саме такий приклад, за словами Блаженнішого владики, засвідчив своїм життям засновник Свято-Троїцької обителі преподобний Іона.

«Його житіє складається із багатьох років безперестанної праці, результатами якої ми сьогодні милуємося з вами, — зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій. — Він зібрав довкола себе багато учнів, яких навчав правильно жити і трудитись, щоб наслідувати Небесне Царство. Довгим був його вік земний, прожив преподобний сто років і присвятив себе чернечому служінню ще з юних літ. Можна собі лише уявити скільки перетерпів преподобний Іона диявольських спокус і випробувань, але всі ми знаємо, що святому неодноразова являлась Божа Мати, укріпляючи його у вірі і в молитовному подвизі. І саме в несінні цих малих повсякденних трудів полягає наше спасіння, адже не кожному випадає вирішувати якісь грандіозні справи чи вершити доленосні подвиги; перетерпіти самого себе — ось наш найбільший подвиг. І перемагає не той, хто не падає, а той, хто не губить надію на всесильну Божу підтримку», — підсумував Його Блаженство.

Після завершення Божественної літургії Предстоятель привітав намісника монастиря єпископа Обухівського Іону з тезоіменитством, а також побажав усім присутнім бути достойними благодаті Богоявлення та молитовного заступництва преподобного Іони Київського.

church.ua