Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ засудив акт прояву тероризму в Маріуполі

25 січня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словами проповіді.

Під час Божественної літургії Предстоятель здійснив дияконську хіротонію над Максимом Степанюком для служіння в столичному храмі свт. Спиридона Тримифунтського.

Після завершення Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій висловив співчуття з приводу трагічних подій у Маріуполі. «Вчора, внаслідок терористичного акту в Маріуполі, загинуло близько 30 мирних людей, також гинули люди в інших районах Донбасу. Ми молимось, щоб Господь простив їм усі вільні і невільні провини і прийняв їх, як непорочну жертву, бо ці люди ні з ким не ворогували. А тих, хто здіймає руку на брата свого, нехай Господь напоумить, дасть їм сердечний мир і відновить любов до Бога і до ближнього», – сказав Предстоятель.

church.ua