Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРДИЧІВ. Різдвяний Святвечір у військовій частині

Шостого січня 2015-го року в Навечір’я свята Різдва Христового на прохання командування 26-ої Бердичівської артилерійської бригади клірик Свято-Миколаївського собору протоієрей Роман Натальчук, відповідальний у благочинні за зв’язки з армією, разом із півчими кліросу побував у військовій частині.

За давньою і доброю традицією щороку на Святий Вечір в солдатській їдальні збирається особовий склад. Сяюча вогниками красуня-ялинка, блискучі прикраси в залі та зустріч зі священиком створюють атмосферу домашнього тепла і святкового настрою. Цього вечора в меню з’явилися Різдвяна кутя, солодкий узвар та різні інші смаколики. Кухарі на чолі із завідуючою Надією Троцко постаралися на славу, аби наші захисники змогли якнайповніше відчути радість від очікування Різдва Христового.

Протоієрей Роман Натальчук зачитав усім Різдвяне Послання Архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, з побажаннями миру та щастя: «В ці святі Різдвяні дні протягнімо руку братерської допомоги всім тим, хто її потребує. Повірте, це буде найкращим нашим подарунком для Народженого Христа Спасителя. Молімо Бога, щоби Він послав мир нашій країні, щоби Він послав мир у наше місто, в наші сім’ї та родини». Священик тепло і сердечно привітав присутніх зі святом: «Нехай світло Різдвяної Зірки, яка освітила печеру, де народився Ісус Христос, проникне в наші серця, нехай відновиться мир на нашій землі! Божого вам благословення, нехай Господь береже вас, повертайтеся скоріше додому».

Півчі кліросу Свято-Миколаївського собору Олена Лисай, Олена Натальчук і Юлія Вінничук зігріли серця солдатів та офіцерів благозвучним співом Різдвяних колядок. Чоловіки і хлопці слухали їх у глибокій задумливості, і теплішали обличчя, посміхалися очі, згадувалися рідні домівки… А залою лунало: «Просим тебе, Царю, просимо всі нині: даруй щастя, мир і спокій православній Україні…»

Отець Роман благословив військовослужбовців, закликавши зберігати в серці світлу радість Різдва Христового.

У ці святкові дні ми всі щиро молимося за наших воїнів, які боронять рідну Україну. Нехай Господь захистить їх і подасть Свою благодатну допомогу!

 

Прес-служба Бердичівського благочиння