Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель УПЦ очолив Божественну літургію в Свято-Троїцькому соборі Свято-Введенського жіночого монастиря

4 грудня, у день свята Введення до храму Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Свято-Троїцькому соборі Свято-Введенського жіночого монастиря міста Чернівці.

Його Блаженству співслужили: архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії, єпископ Банченський Лонгін, вікарій Київської Митрополії, єпископ Ірпінський Климент і вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії єпископ Хотинський Євсевій.

Окрім престольного торжества в цей день відбулося святкування 110-ліття від дня заснування Введенської обителі.

Під час Божественної літургії, після читання Святого Євангелія, Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав сестер, прихожан та гостей із престольним святом та ювілеєм обителі. У першосвятетельскому слові архіпастир розповів історію свята Введення до храму Пресвятої Богородиці, закликав усіх присутніх слідувати Божій Матері у смиренні й послусі та дав духовні настанови, як зберегти сердечний мир і молитву у непростих умовах сьогодення.

Після Божественної літургії Його Блаженство очолив хресний хід довкола центрального храму монастиря, а також нагородив священнослужителів та благодійників обителі церковними нагородами.

church.ua