Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОСКВА. Все більше українських біженців повертаються на батьківщину

«З початку грудня церковний штаб допомоги біженцям придбав 62 квитки для бажаючих повернутися на батьківщину. Люди виїжджають переважно тому, що не можуть знайти роботу в Москві», — говорить керівник церковного пункту допомоги біженцям в Новокосіно м. Москви Олексій Шашков.

У центрі обладнано речовий склад, де можна вибрати одяг, взуття, є примірочна. Проте на сьогоднішній день зимовим одягом забезпечені практично всі біженці, зате як і раніше затребувані продуктові набори та засоби гігієни, зазначають співробітники центру.

Церковний штаб допомагає насамперед найбільш вразливим категоріям: одиноким матерям, багатодітним сім’ям, інвалідам. У виняткових випадках Церква виділяє кошти на оплату медичної допомоги. Раніше портал Дияконія.ру повідомляв про 19-річну біженку з Луганської області Катерину Водолєєву, що стала жертвою страшної ДТП. 23 вересня в підмосковному Пушкіно її на великій швидкості збив автомобіль. Катерина 2 місяці перебувала в глибокій комі, перенесла велику кількість операцій. Як стало відомо кореспонденту Дияконії.ру, зараз дівчина відчуває себе набагато краще, вона виписана з Боткінської лікарні і перебуває вдома.

«Лікарі говорили, що шанси на виживання мінімальні, але сталося чудесне зцілення. Тепер Катерина може розмовляти й ходити. Проте, їй необхідна реабілітація в Центральній клінічній лікарні відновлювального лікування», — розповіла координатор церковного штабу допомоги біженцям Олена Моспанова.

Усього з початку роботи Загальноцерковного штабу допомоги (з липня 2014 року) за допомогою звернулися 8745 біженців. Речову допомогу, включаючи товари для школи, отримали 6425 осіб, продуктову й лікарську допомогу надано 6367 біженцям. Для 177 біженців, які очікують дня від’їзду, оплачено проживання в хостелі.

За даними на 10 грудня, на допомогу біженцям з України зібрано 57 млн. 650 тисяч рублів, з яких витрачено 40 млн. 193 тисячі. Залишок складає 17 млн. 457 тисяч рублів.

За останній тиждень церковний штаб допомоги придбав 45 квитків для біженців, які виїжджають з російської столиці.

 

Дияконія.ru/Патріархія.ru