Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вихованці недільної школи «Соборна» вклонилися Печерським преподобним

Печерерська Лавра – третій уділ Пресвятої Богородиці, особливе місце в житті кожного християнина. Під час Різдвяного посту учні  молодшої групи недільної школи «Соборна» розпочали вивчати історію Києво-Печерської Лаври та життя преподобних.  Маленькі вихованці недільної школи часто крокували до печер разом з батьками. Цієї суботи вони вперше відвідали печери разом з провідником Паломницького відділу Києво-Печерської Лаври.

Малюки разом з батьками дізналися про життя преподобного Антонія Печерського та історію створення Ближніх та Дальніх печер.  Вони вперше  побачили картину, де зображено митарства. Уважно слухали та задавали питання.

- Що це за маленька дівчинка в білому? – питали діти.

-  А хто це поруч з нею, ангели?

- А  що це за темні істоти?

Провідник Марія Большакова відповідала на запитання дітей  так, щоб діти все могли зрозуміти.

Малюки вклонилися преподобним у Ближніх печерах та дізнались про життя преподобного Агапіта, преподобного Іллі Муромця, преподобного Нікона Сухого, преподобного Марка Гробокопателя, преподобного Пімена Многоболезненного, преподобного Прохора Лободніка.  Діти  з всією щирістю дитячої віри прикладалися до рак святих та  возносили свої молитви до преподобних. Життя преподобних оживало для дітей  завдяки  спеціальній програмі, що створили для них співпрацівники Паломницького відділу Києво-Печерської Лаври.

В Лаврі дітей чекали і несподівані зустрічі та благословіння. Крокуючи дорогами Лаври, малюки  отримали благословення Митрополита Тернопільского та Кременецького Сергія,  протоієерея Сергія Ющика, проректора Київської Духовної Академії.

За духмяним лаврським чаєм малюки ділилися своїми враженнями та задавали питання.

- Мені сподобалось, я ще хочу повернутися до преподобних.

- А дальні печери – це дуже далеко?

- А в Лаврі багато храмів?

- А що роблять монахи?

-  Тут навчаються батюшки?

Дізнатись про це та відповісти на запитання дітей ми зможемо вже в 2015 році. Діти разом з батьками зможуть більше дізнаватись про Лаврські святині, життя монахів, вивчати життя преподобних разом з  фахівцями Паломницького відділу Києво-Печерської Лаври. Тепер малюки разом з батьками будуть відвідувати Лавру та дізнаватись про життя преподобних щомісяця.

Святі преподобні  Києво-Печерські моліть Бога про нас!

Іванна Братусь

http://soborna.church.ua/