Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У селищі Голоби відбувся святковий концерт до Міжнародного дня людей з особливими потребами

1 грудня  у районному будинку культури селища Голоби відбувся святковий захід на підтримку дітей з особливими потребами. Це дійство було ініційоване парафіяльною радою селищного Георгіївського храму.

На свято як учасники завітали вихованці Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» м. Луцьк, учні Голобського будинку-інтернату, юні актори театральної студії «Буття» при районному будинку культури та діти недільної школи храму. Кожен із колективів на сцені представив історію свого життя. Усі виступи супроводжувалися невпинними та вдячними оплесками глядачів – голобчан, яких зібралося понад п’ятсот. Гостями заходу також стали голова Ковельської районної ради Ігор Верчук, заступник голови Галина Коляда, керівник райдержадміністрації Степан Топольський, директор центру і селищний голова Сергій Гарбарук, директор Голобського дитячого будинку- інтернату Микола Пруд.

На концерті також дебютувала нещодавно створена громадська організація «Спілка батьків дітей-інвалідів та дітей з особливими потребами «Диво» селища Голоби». Керівник організації Наталія Борисюк ознайомила присутніх із першими кроками життя організації, подякувала ковельській районній владі та голобській громаді за проявлення розуміння і матеріальну допомогу. Настоятель парафії ієромонах Ніфонт, у свою чергу, анонсував відкриття прихрамового центру для дітей з особливими вадами. Станом на сьогодні там ще тривають ремонтні роботи, завершення яких заплановане до дня св. Миколая.

Святковий захід для учасників, вже за традицією, завершився трапезою. Напередодні парафіяни храму підготували домашні солодощі, цукерки та особисті подарунки. Оргкомітет дійства висловлює сердечну вдячність учасникам, керівництву району, жителям селища, усім небайдужим до життя людей з особливим потребами.