Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Городищенська Михайлівська церква відзначає 170-річчя

Церква Архістратига Божого Михайла, побудована відомим російським підприємцем та меценатом графом Воронцовим, відзначає своє 170-річчя.

Найбільшим подарунком до цього ювілею стало завершення широкомасштабної реставрації унікального історичного розпису храму, який містить фрески на тему Апокаліпсису. Чинному настоятелю протоієрею Іоанну Жигалу разом із благодійниками, художниками-реставраторами вдалося відновити колишню красу цього храму, який за радянські часи зазнав небаченого плюндрування.

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній, який тримав на контролю хід реставрації, часто навідувався до реставраторів, під час сьогоднішнього архіпастирського візиту до Городища дав високу оцінку тому, що вдалося зробити й відзначив високими церковними нагородами велику групу духовних осіб та сучасних благодійників. Першим церковний орден отримав сам настоятель отець Іоанн Жигало.

Владика очолив Божественну літургію, куди прибули священики з усього Городищенського благочиння, почесні гості, представники місцевої влади.

На згадку архіпастирю було подаровано його портрет на тлі кафедрального бориспільського Покровського храму, який побудовано за часи, коли його настоятелем був сам майбутній Владика.

Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ