Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХАРКІВ. Єпископ Макарівський Іларій взяв участь у міжнародному семінарі

1 листопада у Харкові пройшов міжнародний семінар, присвячений соціальній роботі молоді та ресоціалізації наркозалежних. Семінар організовано християнським рухом «Communione e Liberazzione» («Спілкування та звільнення», Італія) — осередком Всеукраїнського православного педагогічного товариства міста Харків. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у заході взяв єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії. Преосвященного владику супроводжував прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров).

У міжнародній зустрічі взяли участь: керівник центру реабілітації наркозалежних «L’imprevisto» Сільвіо Каттарина (Пезаро, Італія), викладач вищої Загальноцерковної аспірантури і докторантури імені Кирила і Мефодія Руської Православної Церкви та Харківського університету імені Каразіна Олександр Філоненко, доцент Національного університету «Києво-Могилянська Академія» та професор Сорбонни (Франція) Костянтин Сігов, студенти Свято-Тихонівського богословського університету (Москва, Росія), викладачі та студенти вищих навчальних закладів України, Білорусії, Росії, Литви, Італії.

Під час роботи учасники зустрічі обговорили питання щодо соціальної роботи християнської молоді в різних країнах світу. Окрему увагу було приділено ресоціалізації наркозалежних.

Сільвіо Каттарина, який має великий педагогічний та лікарський досвід, поділився своїми напрацюваннями. Про соціальну роботу в Макарівському вікаріатстві та допомогу українським центрам ресоціалізації, яку надають клірики вікаріатства, розповіли єпископ Іларій та архімандрит Філарет.

Було зазначено, що наркоманія є, в першу чергу, духовною проблемою. І для того, щоб можна було допомагати людям, які потрапили у залежність, необхідно вказати їм на основи позитивного духовного життя во Христі.