Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин очолив літургію з нагоди першої річниці свторення общини нечуючих

23 листопада з нагоди 1-ої річниці створення православної общини нечуючих у м. Білій Церкві на честь преподобного Олексія Голосіївського, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив у Свято-Миколаївському храмі, що на території Спасо-Преображенського кафедрального собору, Божественну літургію та виголосив проповідь. Возгласи і благословення, які були зверненні до вірних, владика  супроводжував особистим сурдоперекладом.

Йому співслужили: голова Адміністративної служби Білоцерківської єпархії протоієрей Валерій Яблонський, священнослужителі, які опікуються нечуючими і володіють мовою жестів: клірик Київської єпархії протоієрей Григорій Крижановський та клірик Львівської єпархії священик Володимир Каплун.

Сурдопереклад богослужінння здійснювали також перекладачі: Євген Сімаков, Тетяна Шоханова, Катерина Дятлова, Олександра Гавриш та Вікторія Сімакова.

Після Літургії архіпастир виголосив вітальне слово з нагоди першої річниці її створення.

Зі словами подяки до Керуючого єпархією, за особисту підтримку общини нечуючих у м. Білій Церкві,  звернулась директор будинку культури УТОГ Антоніна Карпівна Сумовська та піднесла архіпастирю букет квітів. Духовне братське спілкування продовжилося в архієрейській резиденції.

Потім владика Августин відвідав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де у 79-ту річницю з дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира взяв участь в заупокійному богослужінні, яке відправив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Прес-служба Білоцерківської єпархії