Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРДИЧІВ. Благочиння єпархії допомагають постраждалим мешканцям південно-східних регіонів

За благословенням Архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, в усіх благочиннях єпархії триває збирання допомоги постраждалим мешканцям південно-східних регіонів України. Наприкінці жовтня з Бердичівського округу було відправлено вантаж із теплим одягом і взуттям для дорослих та дітей, а також необхідними ліками.

У складні для нашої країни часи жителі областей, котрі постраждали під час бойових дій, відчули на собі весь жах війни: вибухи та сирени, стрільбу, нестачу питної води та харчів для виживання, постійне напруження й нові і нові жертви серед мирного населення. Багато з них втратили особисте майно та залишилися без даху над головою. Люди потребують найнеобхіднішого, вони відчувають гострий брак продуктів харчування, теплого одягу і предметів гігієни.

Парафіяни Бердичівського благочиння допомагають переселенцям зі Сходу та Півдня України, які тут знайшли прихисток, і підтримують постраждалих у зоні АТО. Двадцять дев’ятого жовтня вони відправили мешканцям південно-східних регіонів України понад 40 мішків, 15 пакетів і 2 ящики із зимовим одягом та теплим взуттям для дорослих і дітей, а також – медикаменти. Необхідні речі збирали всі люди, небайдужі до чужої біди. Прихожанин Свято-Миколаївського собору  Олександр, постійно безвідмовно допомагає у транспортуванні вантажу.

«Наші ближні потребують турботи, співчуття та помочі, – говорить благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору протоієрей Віталій Бойков, – Це воїни, які захищають нашу рідну Україну на Сході, а також мешканці, котрі живуть у зоні бойових дій. Їм особливо потрібна духовна та матеріальна підтримка. Всі парафії прагнуть допомогти українському війську і мирним жителям Сходу, і це – свята справа».

Прес-служба Бердичівського благочиння.