Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. У селі Білозір’я віряни відстояли свій храм від захоплення


19 жовтня, біля храму Преображення Господнього, що в селі Білозір’я, відбулося протистояння між парафіянами й людьми, котрі прийшли з бажанням здійснити перепідпорядкування парафії «Київському патріархату». Цій події передувала агітаційна робота, яка проводилася в селі й супроводжувалася збиранням підписів за перехід до складу «УПЦ КП» та усунення протоієрея Василя Коваленка, який є чинним настоятелем цього храму вже багато років.
Зважаючи на агресивний характер акції та напружені емоції з обох сторін, територію біля церкви оточили працівники правоохоронних органів, були присутні представники місцевої та обласної держадміністрації, громадськості, благочинний Черкаського округу протоієрей Сергій Чумак.
Емоційне обговорення питання про перехід парафії до «Київського патріархату» завершилося тим, що абсолютна більшість присутніх висловилися таки про збереження чинної юрисдикції храму, а також повну довіру отцю Василеві. До речі, на його підтримку приїхали священики та віряни з сусідньої Сміли.
Бурхлива атмосфера, яка панувала перед зачиненим Преображенським храмом, одначе не завадила конструктивній дискусії між священиками та кандидатом в депутати Верховної Ради від патріотичних сил Сергієм Рудиком, який висловився за діалог та пошуки шляхів порозуміння між вірянами з метою недопущення подальшої ескалації конфліктів та проявів екстремізму.
Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ