Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. У Чутовському районі освячений храм на честь Різдва Богородиці

19 октября, митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив чин освячення і першу Божественну літургію в храмі Різдва Богородиці в с. Артемівка Чутовського району.
Владиці співслужили секретар Полтавської єпархії протоієрей Михайло Волощук, настоятель храму протоієрей Володимир Шутко, духовенство Машевсько-Чутовського благочиння.
Після богослужіння владика Филип подякував настоятелю храму протоієрею Володимиру Шутку за труди та нагородив хрестом з прикрасами.
За вагомий внесок у справу творення святого храму орденами були нагородженні: Міхеєв Іван Панасович – орденом Почаївської ікони Божої Матері, Коросташов Олександр Григорович – орденом Святителя Миколая Чудотворця, Білоконь Руслан Михайлович – орденом святого рівноапостольного князя Володимира, Коваль Анатолій Іванович – орденом великомученика Георгія Победоносца.

Також багато благодійників та будівельників храму були відзначені благословенними архієрейськими грамотами.

Високопреосвященніший Владика Филип подякував усім за радість спільної молитви в день, коли Господь благословив всім присутнім стати учасниками освячення Дому Божія, закликав молитися в ново освяченому храмі за мир і спокій в нашій Державі та закликав на всіх Боже благословення.