Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХЕРСОН. Єпархія робить все можливе для визволення військовополонених в зоні АТО

Під час зустрічі з секретарем Херсонської єпархії Української православної церкви о. Максимом, радник голови обласної державної адміністрації Руслан Панчишин запевнив його в абсолютній підтримці керівництва області в питанні співпраці з Донецькою та Луганською єпархіями щодо визволення військовополонених в зоні АТО.

«Сьогодні можна відзначити великий внесок Херсонської єпархії УПЦ у діалозі стосовно визволення полонених. Це питання є надважливим, і я запевняю, що обласна державна адміністрація на чолі з головою Андрієм Путіловим зробить все від нас залежне для його вирішення, адже людське життя є безцінним Божим даром, і тепер прийшла наша черга допомогти херсонським солдатам за будь-яку ціну повернутися живими та здоровими до своїх рідних», — сказав Руслан Панчишин.

У свою чергу, о. Максим наголосив на тому, що позиція церкви однозначна – це соборна і незалежна Україна.

Крім того, радник голови облдержадміністрації запевнив, що в найкоротші терміни будуть вжиті заходи для прискорення оформлення вантажів з гуманітарною допомогою, що отримуються релігійними організаціями області, для подальшого розподілу в районах проведення АТО та серед тимчасово переміщених осіб.