Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Освячено храм в с. Олександрія

Пройшло лише декілька днів і в нашій єпархії загорілася ще одна лампада духовності в с. Олександрія Рівненського району.
11 жовтня в день пам’яті преподобних отців Києво-Печерських, що в Ближніх печерах (прп. Антонія) почивающих історична подія відбулась в житті парафії святих безсребреників Косми і Даміана, до храму прибув Високопреосвященніший Варфоломій, митрополит Рівненський і Острозький, який очолив чин освячення нового храму та святкову божественну літургію. Владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Віталій Герлінський , благочинний міста Рівного та Рівненського району протоієрей Валерій Капітанюк та численне духовенство єпархії.
За божественною літургією молилися за Церкву, щоб припинилися розколи і розділення, за мир та спокій в нашій державі. На запричасному отець благочинний виголосив проповідь про значення святого храму в житті кожного православного християнина, ревно розповів що чекає тих хто буде осквернять і не поважать святиню, приводячи приклади зі Старого Заповіту.
Традиційно на закінчення святкування відслужили молебень з обходженням навколо храму, владика Варфоломій окропив храм і Божий люд святою водою. Під час хресного ходу було освячено дзвони для нового храму, які будуть закликати вірних на богослужіння.
Владика-митрополит привітав всіх з історичною подією в житті села, закликав берегти Православну Віру на скільки це можливо, та побажав зберегти Святий Храм для майбутніх поколінь. Дякуючи настоятелю Владика нагородив його високою нагородою — хрестом з прикрасами. Також церковними нагородами були відзначені благодійники храму. Настоятель щиро дякував архіпастирю за його молитви та батьківську любов.