Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Представники Волинської єпархії взяли участь у відзначенні Дня білої тростини

Міжнародний День білої тростини – це дата, що покликана усім нам нагадати про незрячих та слабозрячих людей, а також їх проблеми та потреби. Слід згадати те, що історія цього дня бере початок ще з 1921 року, коли фотограф Джеймс Біггс (Великобританія), який після аварії втратив зір, зробив собі тростину заради зручності пересування та почав ходити із нею. Спочатку тростина була чорною, проте на особливого перехожого не звертали увагу ані водії, ані інші перехожі. Тоді Джеймс перефарбував свою тростину в білий колір.

Варто відзначити, що на Волині День білої тростини також відзначається регулярно. От і цей рік не став винятком, а представники Волинської єпархії взяли участь у заході, що відбувся 15 жовтня у кінотеатрі «Мир». Були присутні архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та духівник Волинської обласної організації Українського товариства сліпих протоієрей Володимир Гринюк.

Захід проходив у форматі зустрічі незрячих, слабозрячих та благодійників, які допомагали цим людям протягом останніх кількох років.

Отець Володимир, який є духівником організації зазначив, що у людей з вадами зору можна багато-чому повчитися. Хоча вони мають фізичну ваду, проте, морально часто є значно сильнішими, аніж абсолютно здорові люди. Своєю душею вони, за словами священнослужителя, часто відчувають те, чого не можуть відчути зрячі. Тому нам є у чому брати з них приклад. Передусім, це віра, терпіння та старання. Крім того, духівник відзначив, що не залишаються ці люди осторонь і тих важливих суспільних подій, що відбуваються у нашій державі. Так, розуміючи потрібність допомоги, вони й самі беруть у ній участь. Зокрема, представниками місцевого осередку УТОС було зібрано 6 тисяч гривень на потреби АТО.

Варто відзначити, що на заході були присутні не лише представники Волинської єпархії УПЦ, а й делегати від органів місцевої державної та муніципальної влади. Тому залишається сподіватися, що він дійсно привернув увагу суспільства до того, що серед нас мешкають люди з вадами зору, які потребують нашої допомоги та підтримки. До слова, Волинською єпархією у цей день було передано 30 тисяч гривень та продуктові набори на потреби незрячих та слабозрячих.