Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЗНЕСЕНСЬК. Концерт для військовослужбовців до свята Покрови

11 жовтня до військовослужбовців, які захищають суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України з концертною програмою завітали не професіональні артисти, а колективи, які співають душею. По благословінню єпископа Вознесенського і Первомайського Олексія до свята Покрови Пресвятої Богородиці матушка Ірина Семенюк підготувала концертну програму,  в якій об’єднала номери співочого колективу жіночої ради Вознесенської єпархії, хору Свято-Вознесенського кафедрального собору, вихованців недільної школи при Свято-Вознесенському кафедральному соборі. В ангарі, що ненадовго перетворився у актову залу зібралося чимало військових. Учасниками концерту була підготовлена уявна сцена де змальована, річечка, стрункі тополі та  українські біленькі хатини. В хатині поставили гостинні столи, вкриті вишитими скатертинами, на яких учасники заходу виклали домашню випічку, яку після концерту передали військовим.

Під іконою Божої матері Владика Олексій  відкрив захід словами підтримки та подяки всім військовослужбовцям за їх нелегку та героїчну справу – захист миру та спокою нашої держави.

Бойовий дух захисників Вітчизни підтримали своїми виступами діти, які підносили до небес слова і молитви за мир в Україні! Хор матушок, що є дружинами священиків, мелодійними піснями повернули на мить кожного з присутніх до рідної домівки, до мами, дружини, діточок. А хор Свято-Вознесенського кафедрального собору веселив присутніх гарними українськими піснями. За православною українською традицією концерт закінчився виконанням пісні «Многая літа».

Наприкінці заходу командир частини  Мальнєв Сергій Вікторович вручив Грамоту та подякував єпископу Вознесенському  і Первомайському Олексію за турботу, увагу до військових та молитви за рідну Україну!

Зі словами вдячності за неоціненну допомогу у процесі відновлення приміщень для проживання військових, вручив Грамоту настоятелю Свято-Кафедрального собору прот. Володимиру Семенюку. Прот.  Володимир передав труби, згони та муфти для відновлення системи опалення казарм більш ніж на 4 тисячі гривень.

Командир подякував матушці Ірині Семенюк за материнське тепло, турботу, гостинність та вручив Грамоту  колективу Жіночої ради Вознесенської єпархії.

Також Грамоти були вручені колективам хору Свято-Вознесенського кафедрального собору під керівництвом регента Валентини Обезюк та вихованцям Недільної школи, керівник Пономаренко Гафія Василівна.

Учасники заходу побажали всім військовослужбовцям сили, мужності, та непохитності. На згадку діти кожному військовослужбовцю вручили паперового янгола зі словами «Повертайся живим!» , повітряну кульку та  дитячий малюнок. До  виготовлення ангелочків та малюнків, окрім вихованців Недільної школи,  приєдналися ще й учні початкових класів Вознесенської ЗОШ І-ІІІ ст.№2.

Тож, нехай цей заряд позитиву наповнить серця військових енергією, оптимізмом і вірою у перемогу.

В своїй промові на завершення благодійної акції єпископ Вознесенський та Первомайський  Олексій зазначив, що  головним для християнина є постійне служіння Богові через свої благі думки, благі слова і благі діла, які є результатом виконання десяти головних заповідей.