Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Відкритий лист до представників влади Полтавщини, керівників та вірних релігійних організацій і небайдужих полтавців

Відкритий лист
до представників влади Полтавщини, керівників та вірних релігійних організацій і небайдужих полтавців
(Прийнято на зборах духовенства Полтавської єпархії
Української Православної Церкви 07.10.2014 року)
Час, який ми зараз переживаємо, є найтяжчим із моменту отримання Україною незалежності – ллється кров, у бойових діях гинуть сотні молодих представників нації, страждають тисячі, до недавнього часу мирних мешканців цілого регіону Держави. Ворожі сили усіма засобами розпалюють взаємну ненависть у людях, неприховано закликають до фізичного знищення уявних ворогів, поділяючи людей за національною, мовною та конфесійною приналежністю. А Україна в цей час, як ніколи, потребує громадянської єдності всередині країни.
Полтавська єпархія Української Православної Церкви підтримує усі народні ініціативи, благодійні гуманітарні акції, спрямовані на якнайшвидше досягнення миру, на те, щоб полегшити існування кожного, хто, потрапивши у важкі обставини, потребує допомоги. Ми не залишаємо нужденних сам-на-сам, не питаючи, до якої конфесії належить конкретна людина.
Із самого початку воєнного конфлікту вірні Полтавської єпархії Української Православної Церкви згуртувалися на підтримку всіх благодійних ініціатив, гуманітарних акцій, масових та індивідуальних проявів допомоги тим, хто її потребує – біженцям, військовослужбовцям, потерпілим у зоні АТО. Ми намагаємося просто допомогти людям вижити і не загубити віри в Бога і любові до ближнього.
Ми закликаємо всіх полтавців, незалежно від політичних уподобань, бути толерантними у висловах та проявах, які можуть призвести до дестабілізації такого крихкого громадянського миру в регіоні.
Ми закликаємо представників усіх конфесій у своїх храмах підносити молитви до Бога за мир і єдність, щоб вірні виносили з храмів мир у душах, а не лють і ненависть до своїх братів.
Єднаймося в щирій молитві, в очищенні душ від ненависті! Єднаймося в любові до Бога і ближнього! Єднаймося у прагненні жити в незалежній, мирній, процвітаючій, стабільній Україні!
+ ФИЛИП
Митрополит Полтавський і Миргородський