Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Керуючий Сарненсько-Поліською єпархією освятив новий храм

Історична подія відбулась в житті парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії міста Сарни Полісся – на запрошення церковної громади прибув керуючий Сарненсько-Поліською єпархією митрополит Анатолій. Архіпастир звершив чин освячення нового храму, під час якого заклав мощі у святий Престол. Владиці співслужили секретар єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич), благочинний Костопільського благочиння архімандрит Іларіон (Клебан) та багаточисельне духовенство єпархії.
Після богослужіння владика митрополит привітав парафіян з такою подією та побажав зберегти новоосвяченний храм для майбутніх поколінь. Необхідно зауважити, що це вже третій храм, котрий Поліський архіпастир освятив за останній місяць. Також, за труди по розбудові святині були відзначені настоятель храму ігумен Василід (Золотін), перший староста Н.І.Гусарук та церковні благодійники.
За богослужінням молились заступник голови Рівненської облдержадміністрації О.І.Савчук, голова Сарненської райдержадміністрації С.М.Євтушок, заступник міського голови С.Б.Усик.