Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САНКТ-ПЕТЕРБУРГ. Представники Помісних Православних Церков в ході міжнародної конференції висловили молитовну підтримку УПЦ

Представники Помісних Православних Церков — Константинопольської, Антіохійської, Руської, Грузинської, Кіпрської, Еладської, Польської, Болгарської, Сербської — які беруть участь у VII зустрічі Міжправославної групи з вивчення діяльності новітніх релігійних рухів і деструктивних сект, висловили гарячу підтримку Українській Православній Церкві у важкий час збройного протистояння в Україні.

Міжнародний форум проводиться щорічно, організатором виступає Кіпрська Православна Церква. Цього разу зустріч проходить в Олександро-Невській Лаврі в м. Санкт-Петербург.

Традиційно в заході бере участь делегація Української Православної Церкви — співробітники Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я святителя Іоанна Златоуста при Синодальному молодіжному відділі УПЦ.

20 вересня, з доповіддю «Проникнення єресей в освіту» на зустрічі міжправославної наради виступив голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді, голова Піклувальної ради Всеукраїнського апологетичного центру єпископ Обухівський Іона.

Після виступу головуючий на зустрічі єпископ Карпасійський Христофор (Кіпр) звернувся до єпископа Іони зі словами підтримки. «Вся Православна Церква переживає і молиться за православний народ України», — зазначив він. Владика Христофор також висловив співчуття у зв’язку з подіями в Україні.

Єпископ Кіпру закликав учасників конференції не обговорювати політичну ситуацію: «Ми можемо допомогти нашим братам в Україні, тільки поважаючи делікатність питання. Чим менше ми говоримо, тим краще. Адже, починаючи дискутувати, ми можемо, не бажаючи того, нанести шкоду».

Єпископ Христофор попросив єпископа Іону передати новому Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію «нашу любов і наші молитви за Православну Церкву України».

«Нехай Православна Українська Церква знає, наскільки ми підтримуємо, любимо і молимося про вас», — наголосив кіпрський єпископ.