Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САНКТ-ПЕТЕРБУРГ. Делегація УПЦ взяла участь у відкритті конференції з протидії деструктивним культам

18 вересня у Санкт-Петербурзі розпочала роботу VII зустріч Міжправославної мережі центрів з вивчення новітніх релігійних рухів і деструктивних культів. Організатором форуму є Кіпрська Православна Церква. Традиційно захід проводиться в різних країнах і збирає делегатів з усіх Помісних Православних Церков.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія у міжнародній зустрічі бере участь делегація Української Православної Церкви на чолі з головою Піклувальної ради Всеукраїнського апологетичного центру імені святителя Іоанна Златоуста, вікарієм Київської Митрополії єпископом Обухівським Іоною.

У складі делегації також співробітники Всеукраїнського апологетичного центру, що діє з 2012 року під егідою Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю: голова Київського відділення Всеукраїнського апологетичного центру ієромонах Хризостом (Грищенко), члени правління центру протоієрей Максим Денисенко та Володимир Рогатин.

18 вересня відбулося урочисте відкриття форуму, під час якого було зачитано вітальні листи від Предстоятелів Помісних Православних Церков — Константинопольської, Єрусалимської, Олександрійської, Руської, Грузинської тощо.

Вітальне слово від Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Кївського і всієї України Онуфрія зачитав єпископ Іона.

VII Міжправославна зустріч з вивчення новітніх релігійних рухів та деструктивних культів присвячена темі «Вивчення практичних форм співпраці Церкви, держави та громадських організацій для боротьби з руйнівними наслідками діяльності сект».

Форум проходить на території Олександро-Невської Лаври. Наступні два дні буде присвячено робочій частині конференції. Зокрема з доповіддю виступить голова української делегації єпископ Іона.