Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Клірик єпархії посповідав земляків у зоні АТО

За благословенням митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія та з ініціативи прихожан Свято-Воскресенського храму м. Острог настоятелем протоієреєм Віктором Земляним було зібрано гуманітарну допомогу воякам, котрі пребувають у зоні АТО.
«20 липня я звернувся до прихожан із проханням зібрати посильну допомогу нашим землякам, котрі знаходяться у зоні АТО, на що паства відгукнулася з великою радістю і буквально за добу зібрали 2,5 тони гуманітарного вантажу: продукти харчування, медикаменти, теплий одяг, бронежилет, засоби гігієни.
22 липня разом із прихожанином нашого храму Олександром Дем’янчуком та працівником спецпідрозділу МВС України ми вирушили в зону АТО. По дорозі ми підвезли до Павлограду Дніпропетровської області 3-х добровольців батальйону «Дніпро-1″, для яких також дали продукти харчування. Того ж дня ми приїхали в м. Ізюм Харківської області, де базуються наші рівненські бійці. У них на базі ми переночували і на другий день вирушили у сторону м. Славянськ Донецької області у штаб Внутрішніх Військ України, де також надали посильну допомогу у вигляді продуктів харчування та засобів гігієни. Там я познайомився із нашим православним священиком о. Вячеславом з м. Києва, який несе там душпастирське служіння, духовно окормляючи солдатів.
24 липня ми вирушили у м. Славянськ. Там на блок-посту №2 стоять наші земляки-солдати, з якими я поспілкувався, сфотографувався на згадку, а також передав допомогу. Далі ми поїхали у м. Краматорськ, за яким на аеродромі розташувався штаб АТО. Там я зустрівся з генерал-майором Розмазніним, для якого передав передачу 72-й аеромобільній бригаді, яка на той час була в найскрутнішому становищі в усій зоні АТО. Генерал-майор Розмазнін – єдиний офіцер, який під час розмови за бійців 72-ї бригади, знявши окуляри, витер сльози. Це говорить про те, що в нашій армії є люди в офіцерському складі, яких можна назвати людьми і на яких можна надіятися, що вони не підведуть. Хочу відзначити мужність наших рівненських хлопців з колишнього спецпідрозділу «Беркут», які дізнавшись, що я везу допомогу 72-й бригаді, відмовилися від своєї частини допомоги на їхню користь.
Найбільша радість була в тому, що наші солдати посповідались, причастились, а також, відслуживши водосвятний молебень я їх окропив усіх святою водою, надіючись, що Господь через свої дари збереже їм життя.
Приїхавши додому, я подякував Богу за те, що повернулися живими, і ще з більшою силою почав молитися за мир і прошу Вас усіх, браття-священики, якнайбільше молитися також за мир і спокій, бо це найцінніше, що може бути у житті людей».