Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Громада захопленого храму с. Ходоси звернулась до обласних очільників правоохоронних структур

Прокурору
Рівненської області
старшому раднику юстиції
Кубраку С.М.
33028, м.Рівне вул.16 Липня,52

Начальнику
Управління МВС України
в Рівненській області
полковнику міліції
Щируку М.О.
33028, м.Рівне,
вул. М.Хвильового, 2

ПОВІДОМЛЕННЯ
про вчинення кримінального правопорушення
Важко жити в час змін, але ще важче в такий час залишитись людиною. Сьогодення України та її народу переживає нелегкі часи та замість того щоб об’єднатися та усім гуртом пройти послані нам Господом Нашим випробування віри, волі, людяності, співчуття та поваги один до одного, терпіння, ми все частіше на власні очі та на власній долі отримуємо докази того, що Україна стала полем битви добра та зла, а українці, дійсні українці стоять на сторожі того світлого чим обдарував нас Бог.
Але трапляється так, що коли одні жертвують тим, що у них є для здобуття миру України її громадян, інші «заробляють» собі авторитет на горі інших.
Лишень нещодавно, якихось трохи більше півроку тому, громадяни України не зважаючи на свої політичні, ідеологічні, економічні погляди, своє віросповідання об’єднались та принесли криваву жертву свободі від свавілля тиранії та беззаконню правлячого режиму, ще не встигла втихнути біль втрат, а зголоднілі знову дорвались до влади та використовують її не на користь України, а вносять лишень смуту та підривають єдність народу з середини, як той змій, що спокусив наших прабатьків та вів все людство у світ постійної війни один з одним.
На крилах визвольної боротьби за свободу та волю до влади злетів черговий «змій», да не те щоб «змій», а лишень «змієниш», якому головне внести розлад між людьми та зібрати «плоди» своєї роботи.
20.09.2014 року близько 16 год. до церкви Нерукотворного Образа Спасителя Української Православної Церкви, що в с. Ходоси Рівненського району, під головуванням голови Рівненської районної державної адміністрації Бучинського Олексія Андрійовича, а також одного з очільників осередку Правого сектору Гранітного Ярослава, не без посередньої участі начальника відділу освіти Рівненського району Набочука Олександра Юрієвича, агресивно налаштований натовп чоловіків спортивної статури, за підтримкою семінаристів Рівненської духовної семінарії Києвського патріархату, на чолі зі своїм ректором, у присутності їх духовних наставників, духовенства Київського патріархату, вчинили надругу над Храмом Божим під час богослужіння. Важливо звернути увагу на те, як ректор Рівненської духовної семінарії Київського патріархату, «святий отець» Віталій Лотоцький, духовно направляє свою Шпанівську паству та своїх студентів (майбутніх священиків), ламати двері та чинити беззаконня.
Силоміць, пошкодивши двері (вирізали болгаркою) увірвались до Храму Нерукотворного Образа Спасителя, силоміць витягли служителів та вчинили самосуд, в результаті якого постраждало не лишень здоров’я, та захоплення майна громади.
Під час вказаних подій невідомими з числа прибувши здійснювались дії щодо нанесення тілесних ушкоджень, а також під закликом права на громадській арешт здійснювались огляди транспортних засобів священнослужителів та обшук самих священнослужителів, та богомольців.
Власником Храму Нерукотворного Образа Спасителя, являється громада Української Православної Церкви, однак незважаючи на це, що у будівлі Храму є законний власник, зазначеними людьми приймаються рішення щодо передачі даного Храму до Київського патріархату.
А хто спитав власників чи згодні вони на це, чи вклав з цих вахлаків хоча б крупинку своєї праці на створення Храму, що б «відстоювати права».
Це дійсно достойний приклад звитяги боронителів землі та народу українського.
Лишень дивом вдалось уникнути ще більших «здобутків перемоги лицарів».
І це при тому, що на неодноразові телефонні звернення до правоохоронних органів про отримання законного захисту прав від свавілля так і не дочекались захисту. А який захист потрібно надавати тим, до кого застосовують «владні повноваження» представники влади в районі? Хіба представники влади діють не в межах наданих їм повноважень? Так відповідь на ці питання звичайно є одна не чого звертатись та відволікати від дійсно важливих справ.
Після подій, що мали місце 20.09.2014 року в с. Ходоси, не має впевненості в те, що не повернуться часи релігійних війн Середньовіччя та що решта Храмів Рівненського району чи області не змінять власника «за доброю волею можновладців».
Відповідно до ст.ст. 1, 3 Конституції України передбачено, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.
Ст.ст. 6, 19 Конституції визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Однак незважаючи на це в результаті вчинених дій було порушено права визначені ст.ст. 21-24, 28, 35, 41, 68 Конституції України.
Події, що відбувались 20.09.2014 року та були створенні за ініціативою Бучинського О.А. підпадають під кримінальні правопорушення передбачені ст. 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками», ст. 178 «Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків», ст. 179 «Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь», ст. 180 «Перешкоджання здійсненню релігійного обряду», ст. 295 «Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку», ст. 296 «Хуліганство», ст. 356 «Самоуправство», ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України, а також дії співробітників Рівненського РВ УМВ України в Рівненській області підпадають під кримінальне правопорушення передбачене ст. 367 «Службова недбалість».
З огляду на викладене надіємось на прийняття Вами рішення в порядку ст. 214 КПК України, щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про початок досудового розслідування за фактами подій, що мали місце 20.09.2014 року, проведення повного та об’єктивного досудового розслідування за вказаними фактами.

З повагою
громада Нерукотворного Образа Спасителя УПЦ с. Ходоси