Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православні волиняни вшанували Холмську ікону Божої Матері

7 серпня православні християни Волині вшанували святиню – хресним Ходом від Свято-Покровського кафедрального храму до Музею Волинської ікони пройшли священнослужителі і віряни. Під час процесії лунали церковні піснеспіви – молились православні волиняни до  Божої Матері за мир на нашій землі і Незалежність України.
На Театральному майдані священнослужителі і віряни помолились за спокій душ Героїв Майдану – Героїв Небесної Сотні, які життям заплатили за кращу долю українського народу.
Біля Музею Волинської ікони під образом Холмської Божої Матері був відслужений Молебень і Акафіст. Єдиними устами і єдиним серцем молились православні волиняни за мир в Україні, за припинення війни на сході нашої Держави.
Загалом на потреби музею було передано біля 15 тисяч 123 гривні.
З часу прийняття на Русі Християнства Божа Матір особливо опікувалась нашим народом. Зокрема було явлено багато чудотворних ікон Пресвятої Діви. Одним із таких образів Божої Матері, який, згідно церковного переказу, був написаний святим апостолом і євангелістом Лукою, є Холмська ікона Божої Матері, яка нині зберігається у Музеї Волинської ікони в Луцьку.