Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Освячено новозбудований храм на честь Волинської ікони Богородиці

Кожен регіон, де Православ’я встигло вкоренитися як релігія переважаючої частини населення, має власні святині. Не є винятком і Волинь.Волинська ікона Пресвятої Богородиці – святиня, до якої люди ставляться з особливим трепетом та пошаною. У радянські часи ця ікона була забрана з Покровського храму та перевезена до Києва. Тому дуже радісною для лучан стала звістка про те, що точна копія святині, яка була освячена біля оригіналу, приїхала до нашого міста.
20 вересня на честь Волинської ікони Пресвятої Богородиці був освячений тимчасовий храм. Слід відзначити, що торік його зведення благословив сам Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Він говорив тоді про те, що храм буде збудований швидко та бажав успіхів у його спорудженні. А 25 травня було освячене місце під будівництво храму.
Хоча даний храм є тимчасовим, його настоятель протоієрей Олександр Богданов має надію на те, що вже скоро буде споруджений великий постійний храм на честь Волинської ікони Пресвятої Богородиці.
Коли храм був соборно освячений духовенством єпархії, розпочалася святкова Літургія. Після її завершення духовенство й миряни обійшли святиню хресним ходом.
Не оминули сьогоднішню радісну подію і згадки про тих, завдяки кому храм був споруджений. Від імені Волинської єпархії Української Православної Церкви були нагороджені меценат та люди, що брали активну участь у зведенні святині.
Благочинний протоієрей Володимир Літвенчук зазначив, що кожен храм є частинкою Раю на Землі, і він щиро радий, що таких райських куточків у нашому місті стало на один більше. Окрім вітальних слів настоятелю та громаді, священик підкреслив складність тієї ситуації, у якій ми живемо, та висловив надію на настання миру у державі. До вітань приєднався і голова Інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук. З особливо теплими й трепетними спогадами про те, як спорудження храму благословив покійний Блаженніqший Митрополит Володимир, священнослужитель побажав настоятелю швидшого будівництва постійного храму та вдалих соціальних проектів.