Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт відслужив панахиду за спокій душі новопреставленого Бориса Климчука — колишнього очільника Волині

2 вересня відійшов у Вічність, під час лікування від важкої хвороби у Німеччині, Борис Клімчук – волинянин, який щиро любив свій край, та у міру своїх сил, перебуваючи на посаді голови Волинської облдержадміністрації працював задля його перспективи, добробуту і процвітання рідної Волині.
5 вересня громадськість Волині прощалась із Борисом Клімчуком. Панахиду за спокій душі новопреставленого раба Божого Бориса Клімчука, прощання із яким розпочалось у приміщенні Волинського облмуздрамтеатру ім. Тараса Шевченка, очолив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Владиці співслужили священнослужителі Волинської єпархії, зокрема, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, а також настоятелі храмів Луцька. Піснеспіви Панахиди лунали у виконанні хору вихованців ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра.
«Ми помолились за спокій душі новопреставленого раба Божого Бориса Петровича Клімчука, який щиро любив нашу Волинь працював на її благо. Він за життя робив багато добрих справ і навіть, від’їзджаючи на лікування до Німеччини казав мені, – «владиченько, і по лікуванні ми будемо продовжувати робити добрі справи разом». Днями ж Борис Петрович відійшов до Господа. Віримо і молімось, щоб за ці добрі справи, які він зробив за життя, Господь прийняв його душу в оселях праведних. Вічна йому пам’ять», – сказав у своєму архіпастирському слові проповіді митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
Під час заупокійного богослужіння люди нескінченним потоком йшли аби попрощатись із Борисом Клімчуком. Нинішні і колишні представники обласної влади та органів місцевого самоврядування, громадські діячі та люди культури і мистецтва, керівники підприємств та установ Волині, просто волиняни та гості нашого краю із щирою молитвою на устах і сумом в очах, тримаючи в руках вінки та квіти, прощались із справді видатним сином Волині в часи її сучасної історії.
Талант Борис Петровича як найуспішнішого керівника обласної влади яскраво виявився на посаді голови Волинської обласної державної адміністрації, яку він двічі очолював: з липня 1995 по червень 2002 року, а відтак з березня 2010 по 5 лютого 2014 року. Незважаючи на нерідко екстремальні умови, на хворе серце, він намагався гідно нести свій хрест, працюючи в міру своїх сил на рідний край. Борис Клімчук також зарекомендував себе одним з найталановитіших дипломатів, працюючи Надзвичайним і Повноважним Послом України у Литві, а після цього – в Азербайджані.
Борис Петрович завжди підтримував усі ініціативи Волинської єпархії Української Православної Церкви в царині благодійної та місіонерської діяльності, докладав зусиль та безпосередньо долучався до їх реалізації. Від себе особисто та з коштів заснованого ним Фонду «Рідна Волинь» надавав допомогу під час благодійних концертів організованих Волинською єпархією, допомагав будівництву кафедрального собору Всіх святих Землі Волинської у Луцьку.
За сприяння і допомоги Бориса Клімчука були видані та презентовані факсимільні видання Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря XIV століття. Загалом розвиток духовності Борис Петрович вважав одним із найпріоритетніших напрямків розвитку Волинської області.
А ще Борис Петрович був надзвичайно людяною, щирою особистістю, людиною, яка завжди намагалися відгукнутися на біду, допомогти. Варто зауважити, що керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта він називав своїм духовним батьком і вчителем.
Вічна пам’ять спочилому.